14 Words Global Network

Hälsa

Jag önskar dedicera denna avhandling till ett flertal flickor och kvinnor som har varit sanna soldater för naturens första lag, som för evigt kvarstår; överlevnaden av ens egna sort.

Jag inleder med några grundkoncept och vidareutvecklar sedan. Först, om man får de rätta näringsämnena, och om man inte överbelastas med gifter, så kommer den mänskliga kroppen försöka återhämta sig från sjukdom, förbli frisk och överleva. Detta innebär inte att vi alla har fötts med likvärdiga immunsystem eller likvärdig förväntad livslängd. Men det betyder att en korrekt diet och motion ökar oddsen för hälsa och överlevnad. Det bästa vi kan göra är att förbättra oddsen och hoppas att ödet är snällt mot oss. Vi vill dock sannerligen inte försämra oddsen.

Innan jag påbörjade denna artikel så fick jag tag på omslagen till två processade matvaror för att kunna granska ingredienserna. Här är en del av listan från ett bakverk som heter Honey Bun och chokladkaka. 28 gram fett inklusive 14 gram mättat fett. 50 gram socker. Tiaminmononitrat. Monodiacylglyceroler, Pyrofosfat, Kalciumsulfat, Kalciumjodat, Kalciumpropionat, Kaliumsorbat, Glutamat, Äppelsyra, Natriumdiacetat, Dinatriumfosfat, Artificiella färgämnen, Natriumkaseinat.

Jag kommer inte försöka mig på att värdera giftigheten hos de flesta av dessa substanser. Låt mig istället börja med det mättade fettet och socker. 28 gram fett och 14 gram mättat fett är lite mindre än 10 respektive 5 teskedar. Tänk dig 10 teskedar med smör eller ister.

Det finns ett överflöd av information från både etablissemanget som alternativa medicinska källor om faran med mättade fetter, den mest uppenbara är att det täpper igen artärer. Dessutom så är de flesta mättade fetter animaliska. Djuren som föds upp till föda under denna era utfodras med hormoner, steroider, antibiotika och t.o.m. djurdelar (ej i Sverige övers. anm) av sin egen sort. Det sistnämnda är ursprunget till galna kosjukan.

Representanter för nöt-, fläsk-, fågel- och mjölkproduktsindustrier försvarar naturligtvis sina produkter. Vissa t.o.m. förolämpar de som anammar en vegandiet. Två av deras påståenden är att kött är nödvändigt för protein och att mjölk är nödvändigt för kalcium och d-vitamin. Båda påståendena är självtjänande lögner.

Nu kommer två saker för männen. Prostataproblem inklusive cancer är i det närmaste okänt i samhällen som konsumerar mycket lite djurprodukter. För det andra så är den mjölk som produceras i dagsläget full av hormoner. Kanske är det därför som så många av dagens män har bröstmuskler som liknar kvinnors bröst? Än värre, känner du till något däggdjur som dricker mjölk efter det avvants?

Och för kvinnor, naturen har avsett att din baby ska dricka DIN mjölk, inte den från någon drogfylld, annan art.
Är det något under att mjölkprodukter är den vanligaste allergien vad gäller mat? Slutligen angående ämnet om mättat fett och animalisk mat, har du någonsin känt en fet person som äter veganmat? Det har inte jag. De suicidala effekterna med övervikt kommer jag att behandla efter häftig kritik om socker.

I tidigare nämnda bakverk och chokladkaka så fanns det totalt 50 gram socker, eller ungefär 16 teskedar. Socker är gift, rent gift. Inte för att det är cancerframkallande utan för att det inte innehåller några näringsämnen. När vi ersätter hälsosam mat med socker så tar våra kroppar de näringsämnen de behöver från lagringstankarna i cellerna. Detta försvagar immunsystemet och leder till en mängd problem.

Om vi tillsätter socker till en tillräcklig diet med i övrigt hälsosamma matvaror så kommer de överflödiga kalorierna direkt omvandlas till fett. Och fett är den största förbannelsen och det största hälsoproblemet i västvärlden. Fett är ohälsosamt, fult och ett tecken på dålig självdisciplin. Fett bidrar till diabetes, hjärtproblem och mycket mer. För att inte tala om den subtila sociala utfrysningen och lägre självkänsla.

Tyvärr är det många barn, så unga som förskolebarn, som är överviktiga nuförtiden. Vanligen så lärs de att åtrå skräpmat av den elektroniska toalett som kallas television och av många andra inflytelsekällor. Och vår socialt känsliga media leker lekar med ord som fet och överviktig.

Du hör ofta någon som säger att de bara har 5 eller 10 kilos övervikt. De borde knyta fast 5 eller 10 kilo smör runt sin mage och rumpa och titta sig i spegeln. Överväg sedan att varje kilo fett som den personen bär på består av miljarder celler, var och en fylld med toxiner. Detta leder mig till ämnet om tusentals böcker, program, artiklar o.s.v. om dieter för viktminskning. Förvisso kräver diet lite disciplin och viljekraft. Det finns inga magiska piller, men det finns sätt att göra uppgiften rätt så lätt att genomföra. Och vinsten i hälsa, utseende och självkänsla är enorm.

Grundbultarna i en hälsosam diet som är mättande är fibrer, proteiner, vitaminer, mineraler, och alla nödvändiga näringsämnen ordnade efter dess viktighet är grönsaker, frukt, fullkorn, baljväxter och nötter. Med grönsaker i fronten och mitten.

Först, om fibrer: Cancer i grovtarmen är numer en av västvärldens främsta mördare. Jag tror framför allt att det beror på att vår processade mat har mycket lite fibrer. Det är fibrer som gör att maten färdas snabbt genom tarmkanalen. Utan mängder med fibrer så ligger alla toxiner, konserveringsmedel, nitrater och köttprodukter i vår moderna diet och ruttnar i grovtarmen i dagar.

Vårt mänskliga matsmältningssystem är fyra gånger så långt som det hos köttätande rovdjur. Mjölk surnar på mindre än en dag vid 37 graders värme och kött ruttnar snabbt. Om du är fast besluten att äta köttprodukter, eller paketerad processad mat med alla kemikalier, se åtminstone till att komma på ett sätt att få i dig tillräckligt mycket fibrer för att säkerställa daglig eliminering och snabb genomfart. Drick dessutom mycket vatten. Förstoppning p.g.a. för lite fibrer och vatten är en annan modern förbannelse.

Om kalorier: i motsats till de politiskt korrekta ursäkterna för överviktspropaganda så behöver vi inte 28 kalorier per kilo hos vår idealvikt, om vi inte är extremt aktiva. Detta innebär 1680 kalorier för en kvinna på 60 kilo och 2240 kalorier för en man på 80 kilo. I vardera fall så innebär detta fyra- till femhundra kalorier för mycket. Mellan 20 och 22 kalorier per kilo i idealvikt är fullt tillräckligt.

Detta är enkelt att göra, faktum är att det är svårt att pracka in så många kalorier med riktig mat. En rätt stor bakpotatis innehåller ungefär 100 kalorier. Tänk dig en 60-kilos kvinna som ska försöka trycka i sig 12-14 sådana i sig per dag. Jag förespråkar inte en diet av enbart potatis. Men lär dig hur mycket kalorier matvaror innehåller. En stor banan eller ett stort äpple har 100 kalorier. En kiwi ungefär 60, en skiva fullkornsbröd ungefär 100.

Du kan känna dig komfortabelt mätt medan du äter ett stort utbud av hälsosamma matvaror och håller dig i form. Bli en slimmad, grym kampmaskin i naturens instiftade kamper för liv och civilisation.
Vissa saker som speciellt ska undvikas är läsk, som vanligen innehåller 40-45 gram socker per burk. Även glass, tårta, kakor, bakverk, pajer och chokladkakor.

Angående vitamin- och mineraltillskott: Påstådda medicinalexperter har vida åtskilda åsikter som går från ovärderliga till värdelösa. För de flesta människor är en stor variation av de tidigare nämnda hälsosamma matvarorna troligen tillräcklig. Dock, när vi blir äldre så blir våra matsmältningssystem mindre effektiva, och människor med befintliga hälsoproblem eller försvagade immunsystem kan ha nytta av tillskotten.

Men, när det är möjligt, skaffa tillskott som kommer från växtriket, inte från mineraler. Människan är inte skapad till att äta jord. Växter äter jord, tillsammans med vatten, luft och solljus. När sedan växterna har processat dessa väsentligheter så är de redo för mänsklig konsumtion.
Kvinnor som är oroliga för kalkbrist bör kontakta sin lokala hälsobutik för naturliga matvaror eller tillskott som innehåller mycket kalcium, åter en gång från växtriket. Därigenom undviker man det nötdjursslem som kallas mjölk.

Om solljus. Jag hade en gång en svärsyster som spenderade mycket tid av varje sommar med att, iförd bikini, skaffa en solbränna. Vid 35 års ålder såg hon ut att vara nästan dubbelt så gammal. Om du är medelålders eller äldre, släng av dig byxorna, eller vad det nu må vara, och titta på din hud som solen aldrig nått. Du kommer inte se rynkor, leverfläckar, hudcancer eller förstadium till cancer. Faktum är att din hud på dessa ställen kommer skilja sig mycket lite från när du var tonåring.
För mindre än två årtionden sedan så bar vita kvinnor bredhättade hattar och använde parasoller för att undvika solen och de förblev vackra långt in i medelåldern. Detta var såklart innan många årtionden med propaganda om de onda vita människorna med sina vita hud.
Berättelsen om att stora mängder sol på vår hud krävs för d-vitamin är också en lögn. Att exponera en betydande del av ben eller överkropp för solen, några minuter per månad, tillsammans med en hälsosam diet är tillräcklig.

Om motion: att vara fysiskt aktiv är mycket positivt för hälsan. Den mänskliga kroppen är underbart designad för att dra nytta av att gå, vilket borde vara den grundläggande motionen under hela våra liv. Träning som håller oss smidiga, fasta och slanka är att föredra.
Många kommer inte att hålla med om det jag skriver härnäst, men siffror om dödlighet är på min sida. De som sliter till människans kapacitets gränser med tyngdlyftning eller sport får ångra det senare i livet. Jag upprepar, bli en slimmad, grym kampmaskin. Lär dig kampsport i stället för att bli ett muskelknippe.

Om droger: först recept. Den farmaceutiska industrins lobbygrupper är bland de mest kraftfulla. Dessutom hjälper de till med att finansiera de medicinska fakulteter där doktorer utbildas. Så vi är en neddrogad nation som inte vet bättre. De flesta droger har negativa sidoeffekter, så undvik att försöka läka krämpor med sådana när det är möjligt. Dock är den moderna medicinen verkligen underbar vad gäller fall av behövlig operation, trauma och andra vitala nödvändigheter, så kasta inte ut ungen med badvattnet.

Angående rekreationsdroger och alkoholhaltiga drycker: De har förstört fler individer, familjer och barn än man kan räkna. För egen del så rör jag dem inte. Jag anser att föregå med ett gott exempel för våra barn är den ultimata moralkodexen. Vi måste övervinna denna idé om rättigheter och istället implementera ansvar.

Två saker som avslutning:

Först, med tanke på allt jag har gått igenom, även om jag skulle dö inom den närmaste framtiden så ska det inte påverka åsikternas giltighet.

För det andra, jag rekommenderar att alla som publicerar denna artikel inkluderar en dementi som statuerar att åsikterna är mina och inte nödvändigtvis publicistens. Som alltid är det bäst för att undvika blodsugande advokater och regeringstyranner.